Datum:

Ključne besede

KAJ SO KLJUČNE BESEDE?

Ključne besede so glavne točke določene strani na spletni strani, ki najbolje opisuje določeno tematiko. V smislu optimizacije spletnih strani, so to besede in besedne zveze, s katerimi iskalci iščejo preko Googla.

Kot lastnik spletnega mesta in ustvarjalec vsebine želite, da so ključne besede na vaši strani relevantne za tisto, kar ljudje iščejo, saj imate tako boljšo možnost, da ljudje vašo spletno stran med zadetki najdejo.

Zakaj so ključne besede pomembne?

Ključne besede so pomembne, ker so linchpin med tem, kar ljudje iščejo in vsebino, ki jo zagotavljate, da izpolnijo to potrebo. Vaš cilj pri uvrstitvi na iskalnike je, da s spletnega mesta z rezultati iskanja (SERP-jev) iščete ekološki promet na svojem spletnem mestu in ključne besede, ki jih izberete za ciljanje (med drugim tiste, ki jih želite vključiti v svojo vsebino) določite, kakšen promet boste dobili. Če imate na primer golfsko trgovino, boste morda želeli uvrstiti med “nove klube” – če pa niste previdni, lahko na koncu privabite promet, ki ga zanima iskanje novega mesta za ples po temi.

Če želite ustvariti vsebino, ki se dobro uvrsti v Googlu in privabi obiskovalce na vašo spletno stran, morate razumeti potrebe teh obiskovalcev oz. vrsto vsebine, ki jo iščejo. To lahko storite tako, da se pogovarjate s svojimi strankami , uporabimo logično razmišlanje ter opravimo raziskavo s pomočjo spletnih orodji.

Why are keywords important?

Keywords are important because they are the linchpin between what people are searching for and the content you are providing to fill that need. Your goal in ranking on search engines is to drive organic traffic to your site from the search engine result pages (SERPs), and the keywords you choose to target (meaning, among other things, the ones you choose to include in your content) will determine what kind of traffic you get. If you own a golf shop, for example, you might want to rank for “new clubs” — but if you’re not careful, you might end up attracting traffic that’s interested in finding a new place to dance after dark.

Kaj so long tail keyords?

Ključne besede so lahko sestavljene iz ene ali dveh besed (te se imenujejo »ključne besede«) ali pa so bolj specifična kombinacija več izrazov, ki imajo poleg “ključne besede” še “dodatno” besedo – ti se pogosto imenujejo »long tail keyword«.

 

Longtail-Graph.png?mtime=20170413074235#asset:4325:url

 

Ključne besede, ki so sestavljene iz samo ene glavne besede, imajo pogosto zelo veliko mesečnega iskanja. To posledično pomeni veliko konkurenco. Morda boste želeli, da bi vaša trgovina z butik-oblačili uvrstila med “oblačila”, vendar se bo težko uvrstiti nad Zappos in Nordstrom.

Poleg te močne konkurence so lahko edinstveni ključni besno nejasni. Če nekdo išče “psa”, ne veste, ali želijo seznam pasem, informacije o hrani za pse, mestu za nakup ovratnice ali samo spletno stran s cute fotografije psov.

Long tail keywords imajo običajno bolj jasno opredeljeno namero. Na primer, “Najboljša ekološka hrana za pse za mladička” ali “poceni pešačenje psov v Seattlu”. Ugotovili boste tudi, da imajo daljše ključne besede manj konkurence, kar pomeni več “prostor” za spletne strani, ki v Googlu še niso uveljavljene.

 

Singular keywords might appear to be your ultimate goal as they often have temptingly high search volume. However, they usually have extremely tough competition. You may want your boutique clothing store to rank for “clothes,” but it’s going to be tough to rank above Zappos and Nordstrom.

On top of that strong competition, singular keywords can be infuriatingly vague. If someone is searching for “dog,” you don’t know if they want a list of dog breeds, information about dog food, a place to buy a dog collar, or just a site with cute photos of dogs.

 

 

 

 

 

Uporaba ključnih besed na vaši strani

Ni dobro samo, da na našo spletno stran zgolj “namečemo” ključne besede. Ustvarjanje kvalitetne vsebine je zagotovilo za dober odziv ljudi. To posledičo vpliva tudi na naše razvrstitve v Googlu.

Obstaja nekaj osnovnih pravil za uporabo ključnih besed, ki jih morate upoštevati.

Ključne besede je treba uporabiti na vsaki strani vaše spletne strani. ki jih bots in ljudje navadno želijo pomiriti, da imate tisto, kar so po. To vključuje tako naslovno oznako kot tudi telo vaše vsebine, kar vodi do točke: pasti klikca. lahko mislite, da vas ne vabljiv klikov, ki jih ponujajo tantalisingly nejasne naslove za svojo vsebino, temveč prikrivanja kaj stran je dejansko prišlo, da ste se odločili, da nekaterih od moči ključnih besed.

Prav tako je pomembno, da ključno besedo uporabite v vašem URL-ju, v oznaki H1 na strani, meta opisu in v alt atributih slik na strani. Uporaba ključnih besed na teh področjih je najbolj osnovni način za ciljanje visoke uvrstitve na iskalniku. Te stvari označujemo kot on site optimizacija spletnih strani in je osnova za nadaljno rast strani.

 

There are some basic keyword usage rules you should follow to get started. Unique keywords should be employed on each page of your site in the areas that bots and humans normally look to reassure them that you have what they’re after. This includes both the title tag and the body of your content, which leads to an important point: the pitfalls of clickbait. You may believe you’re enticing more clicks by offering tantalizingly vague titles for your content, but by disguising what the page is actually about, you’re opting out of some of the power of keywords.

Uporaba ključnih besed za oblikovanje strategije vsebine

Čeprav lahko pogosto začnete s ključno besedo in ustvarite vsebino okrog tega izraza, včasih vaša vsebina že obstaja, zato morate ugotoviti, kako se lahko ujemajo s ključnimi besedami. Če želite to narediti, ustvarite tisto, kar je znano kot »vsebina v mapo ključnih besed«. Ustvarjanje tega zemljevida vam lahko pomaga razumeti vpliv vaše obstoječe vsebine in ugotoviti šibke povezave ali vrzeli, ki jih je treba izpolniti.

Ker ključne besede določajo vsako posamično stran vašega spletnega mesta, se med seboj ne smejo prekrivari. Najpomembnejši način za to je, da začnete preglednico (svojo “vsebino v zemljevid ključnih besed”) in določite primarno ključno besedo za vsak članek oz. stran.

V idealnem primeru želite, da vsaka stran na vašem spletnem mestu cilja na edinstveno primarno ključno besedo. Na splošno bo vaša domača stran usmerjena na zelo široko industrijsko izrazno vsebino, medtem ko ustvarite strani kategorij, strani izdelkov in članke, se bodo razvili v svojo tržno nišo in ciljali na bolj specifične potrebe.

Using keywords to formulate a content strategy

While you can often start with a keyword and create a piece of content around that term, sometimes your content already exists, and you need to figure out how to match it to keywords. To do this, create what’s known as a “content to keyword map.” Creating this map can help you understand the impact of your existing content and identify weak links or gaps that need filling.

As keywords define each page of your site, you can use them to organize your content and formulate a strategy. The most basic way to do this is to start a spreadsheet (your “content to keyword map”) and identify your primary keyword for each article. You can then build your sheet to your own requirements, add keyword search volume, organic traffic, page authority and any other metrics that are important to your business.

Ideally, you want each page on your site to target a unique primary keyword. Generally speaking, your homepage will target a very broad industry term and as you create category pages, product pages, and articles, they will drill down into your niche and target more specific needs.

KONTAKT

    Komentiraj objavo

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja