Datum:

Googlova težava z indeksiranjem še ni rešena

Ste v zadnjih dneh opazili večji padec pozicij nekaterih ključnih besed za katere izvajate optimizacijo spletne strani?

V soboto 6. aprila 2019 je Google dejal, da je v celoti rešil vprašanje indeksiranja, ki se je začelo v četrtek popoldne. Da težava še vedno ni v celoti odpravljena je potrdil tudi Google, ki še vedno dela na ponovni obdelavi URL-jev, ki so bili umaknjeni iz indeksa.

Kaj se je zgodilo?

V četrtek je Google iz neznanega razloga umaknil številne URL naslove iz indeksa. Promet številnih spletnih strani je padel, ker jih Google v iskalniku ni več prikazoval. Da so nekatere strani v Googlu ne prikazujejo več, smo opazili tudi pri pri nekaterih naših strankah.

Google je iz rezultatih iskanja odstranil URL http://www.topkeramika.si/outlet/ in namesto njega upošteval druge URL-je.

John Mueller (Webmaster Trends Analyst at Google) je tvitnil: »Just a short update on this — indeed, it does look like there are still some pages that need to be reprocessed. Our systems are making good progress here, but it’s taking longer than I initially expected. Using Inspect URL + Submit to index is fine, if you want to do that. “

Kaj lahko naredimo?

V kolikor ste tudi vi bili deležni padca pozicij za določene ključne besede, zaradi napake pri indeksiranju in želite napako hitro odpraviti, vam predlagamo uporabo programa Google Search Console

V iskalnik vnesite URL, ki ga želite indeksirati in počakajte, da program dokonča s preizkušanjem URL-ja.

Po posredovanju URL-ja v indeksiranje, Google ne bo takoj začel s ponovnim prikazovanjem vašega zadetka v svojem iskalniku. Vseeno pa smo prepričani, da boste “ročno” napako odpravili hitreje, kakor jo bo samodejno odpravil Google.

Preberite tudi:

KONTAKT

    Komentiraj objavo

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja