Datum:

Izdelava spletnih strani WordPress

Izdelava spletnih strani v WordPressu je eno izmed najpostejših zanimanj podjetji in posameznikov na področju izdelave spletnih strani. V tem članku bomo pregledali prednosti in slabosti izdelave spletnih strani v WordPressu.

Po prebranem članku vam obljubljamo, da boste lahko sami ocenili ali je WordPress za vaše podjetje prava izbira. Za izdelavo spletnih strani je WordPress najbolj priljubljena platforma, ki je na področju izdelave izpodrinila Joomlo.

V kolikor primerjamo izdelavo spletnih strani v WordPressu z ostalimi platformami lahko hitro ugotovimo, da je WordPress edini, ki bo v celoti brezplačen.

Da bi vam pomagali pri sprejemanju prave poslovne odločitve, smo  za vas ustvaril pregled izdelave spletnih strani v WordPressu s prednostmi in slabostmi. Tako se boste lahko sami odločili ali je WordPress prava izbira za vašo spletno stran.

V kolikor vas zanima okvirna cena izdelave v WordPressu vam predlagmo, da si ogledate članek z naslovom izdelava spletnih strani cenik. Na koncu obsežnega članka, kjer smo pregledali ključne točke izdelave se nahaja cenik izdelave spletnih strani. Tako boste lahko tudi sami ocenili okvirno ceno izdelave vaše strani.

Kaj sploh je WordPress?

WordPress je odprtokodna programska oprema, kar pomeni, da je brezplačna za vsakogar in jo lahko vsakdo prenese in namesti.

WordPress je najbolj priljubljen vmesnik za izdelavo spletnih strani na svetu. Po dostopnih podatkih, naj bi bilo več kot 31 % vseh spletnih strani narejenih prav v tem programu. Pomembno je, da programske opreme za upravljanje vsebine WordPress.org ne zamenjujete s storitvijo spletnega gostovanja WordPress.com.

WordPress je odprtokodna programska oprema, kar pomeni, da je brezplačna za vsakogar in jo lahko vsakdo prenese in namesti.

Mi se bomo seveda osredotočili na WordPress.org, ki nam omogača popolen dostop do vseh funkcionalnosti. Njegov začetek sega v leto 2003, kjer je sprva bil namenjen bloganju. Izdelava spletnih strani WordPress nam omogoča preprosto izdelavo različnih spletnih strani brez znanja programiranja.

Za vzpostavitev WordPressa boste potrebovali gostovanje spletne strni in domeno. Glede na vaše želje in potrebe vam predlagamo, da zakupite določeno WordPress temo ali razširitve (plugin).

V kolikor želite profesionalno spletno stran z urejeno optimizacijo spletne strani, hitrim delovanjem, SSL certifikatom, prilagoditvijo na mobilne naprave… nam pošljiete povpraševanje preko kontaktne forme!

Okvirni stroški pri izdelavi spletne strani WordPress:

 • Gostovanje 30-50 € / leto,
 • Domena 15 € / leto,
 • Tema 50-80 € (enkratni nakup),
 • Stroški izdelave spletne strani

Vrste izdelave spletnih strani WordPress

WordPress je izjemno prilagodljiv, kar je glavni razlog, zakaj je priljubljena izbira za izdelavo spletne strani. WordPress lahko uporabimo za izgradnjo skoraj vse vrste spletne strani si lahko! Uporabite ga lahko za začetek spletnega dnevnika, za majhna srednja in velika podjetja, ustvarjanje spletne trgovine, izgradnjo spletnega mesta za članstvo, prodajo spletnih tečajev, spletno trgovino….

Ne glede na to, kakšno spletno stran želite zgraditi, verjetno obstaja obstoječi WordPress razširitev (plugin) za to. V primeru, da ne najdete vtičnika, lahko najemate podjetje, ki razvije razširitev za vaše podjetje.

Odličen za izdelavo spletnih strani za:

 • Mala, srednja in velika podjetja,
 • spletne trgovine,
 • večjezične spletne strani,
 • blogi in forumi.

Delovanje WordPressa?

Za razliko od drugih platform za izdelavo spletnih strani, WordPress shranjuje oblikovanje, vsebino in funkcionalnosti spletne strani ločeno eno od drugega.

To nam omogoča prenosljivost podatkov. Z drugimi besedami, lahko dodate vsebino ne glede na obliko, ki jo uporabljate na strani (temi), spremenite zasnovo brez spreminjanja vsebine in dodajte nove funkcije, ne da bi to vplivalo na druge sklope spletne strani.

Prednosti in slabosti izdelave spletnih strani WordPress

Kakše so prednosti in slabosti izdelave spletnih strani v WordPressu? Tako kot večino stvari ima tudi izdelava spletnih strani v WordPressu svoje prednosti in slabosti, ki jih morate  kot direktor ali pa lasnik podjetja poznati.

PREDNOSTI IZDELAVE SPLETNIH STRANI WORDPRESS

WordPress je brezplačen in vam omogoča popoln nadzor nad vašo spletno stranjo. Nadzirate vse datoteke in podatke vaše spletne strani. Niste vezani na spletno gostovanje podjetje in ga lahko po želji hitro premaknete na drugo domeno ali gostovanje.

 

SLABOSTI IZDELAVE SPLETNIH STRANI WORDPRESS

Izdelave spletnih strani v WordPressu ni popolna. Zato je prav, da se zavedate katere so njene slabosti, saj se boste tako lažje odločili za izdelavo spletne strani v WordPressu.

PREDNOSTI:

 • brezplačen,
 • preprost za uporabo,
 • popolm madzor nad spletno stranjo,
 • niste vezani na gostovanje ali domeno,
 • veliko razširitev (plugins),
 • spletno plačevanje – PayPal, Mastercard, kriptovalute…,
 • ogromna zbirka plačljivih tem,
 • Odličen za optimizacijo spletnih strani,
 • hitro in preprosto urejanje strani,
 • kompatibilnost z drugimi programi,
 • integracija z različnimi programi (emial marketing, CRM programi, računovodski servisi….).

SLABOSTI:

 • WordPress v osnovi ne vsebuje “drop – down” vmesnika
 • Potrebno je nekaj časa, da se seznanite in naučite osnov (izdelave strani).
 • Za uporabo programa WordPress se vam ni treba naučiti kodiranja. Vendar pa bo nekaj osnovnega znanja o HTML in CSS olajšalo vašo delo.

 

Kako lahko izdelam spletno stran v WordPressu sam?

Za začetek izdelave spletne strani v WordPressu vam predlagamo, da zakupite gostovanje, ki deluje preko uporbniškega vmesnika cPanel.

Pomaknite se na dno in pod kategorijo APP INSTALLER kliknite na WordPress. Inštalacijo nadaljujete s klikom na gumb Install Now.

Izberite želeno verzijo WordPressa, direktorij inštalacije, Site name in description. Pri Admin Username vam za višjo varnost pred vdori predlagamo uporabo imena, ki za ta namen niso pogosta. Pri geslu naj se spodja črtica obarva v zeleno barvo. Prav tako vpišite veljaven e-mail naslov (lahko tudi svojega osebnega).

Na koncu vam predlagamo, da privzet angleški jezik zamenjate za slovenskega in s klikom na Limit Login Atempts omejite število poiskusov prijave v nadzorno ploščo vaše spletne strani.

Na spletni strani Themeforest se nahaja največja zbira različnih tem. S pomočjo različnih filtrov lahko poiščete tisto temo, ki vaši dejavnosti najbolj ustreza. Ustvarite si uporabniški račun ter po potrebi kupite tisto temo, ki vam najbolj ustreza.

Po inštalaciji WordPressa lahko začnete z inštalacijo in aktivacijo vaše nove teme. To naredite s pomočjo klika na VIDEZ – TEME – DODAJ. Predlagamo vam, da na svojo spletno stran naložite zip verzijo “glavne” in child teme.

Novo stran lahko dodate ali urejate s klikom na gumb Strani. Nato izberite – Dodaj stran. V polje lahko vnesete poljubno besedilo in ga s pomočjo gumba objavite na spletu. Ne pozabite strani dodati v glavni meni. To lahko storite s klikom na gumb Orodja – Meni.

Prispevke, novice ali blog zapise objavite na praktično identičen način, kakor stran. To storimo tako, da se pomaknemo na prispevke in izbremo gum nov prispevek. Glede na temo se lahko videz prispevka in strani razlikuje!

Za hitro in kvalitetno izdelavo spletne strani v WordPressu vam predlagamo uporabo različnih vtičnikov (plugin). Nekateri izmed njih so popolnoma brezplačni, drugi imajo v brezplačni različici omejene funkcionalnosti, ki pa nam še vedno nudijo vse kar potrebujemo. Zadnja kategorija pa so tisti vtičniki, ki jih je potrebno plačati. Prilagamo vam najpogostejše vtičnike, ki jih pri izdelavi spletnih strani v WordPressu uporabljamo tudi sami:

 • Yoast – optimizacija spletne strani

Yoast je plugin namenjen vsem, ki se želite uvrščati visoko  na Googlu. Z njegovo pomočjo boste lahko uredili celotno on site optimizacijo. Preprosto boste vnesli želen naslov (title), meta opis in ključno besedo. Če se poleg urejene on site optimizacije spletne strani še vedno ne boste uvrščali na prvo stran ali med top 100 zadetki si preberite članek o optimizaciji spletnih strani, ter se pozanimajte kaj morate še storiti.

 • WPML – večjezičnost

WPML je namenjen vsem, ki si želite več jezične spletne strani. Plačljiv plugin s pomočjo katerega boste lahko imeli spletno stran v različnih jezikih. Odličn in preprost za uporabo!

 • Smush – optimizacija slik

Smush je odličen vtičnik za urejanje slik. Hitro boste lahko spremenili njihovo velikost in jo optimizirali, ter si tako zagotovili hitrejše nalaganje vaše spletne strani.

S pomočjo MonsterInsights boste hitro in pravilno med izdelavo spletne strani v WordPressu povezali spletno stran z Google Analytics. Tako boste lahko kasneje vse podatke o svojih uporabnikih in njihovem obnašanju spremljali znotraj WordPressa.

WP Rocket je eden izmed “must have” vtičnikov. Z njegovo pomočjo boste izboljšali hitrost nalaganja spletne strani, kar spada v del optimizacije spletne strani, ki jo opravimo na strani. S pomočjo WP Rocket boste na strani imeli urejen caching, kompresijo statičnih datodek, cach preloading in nekatere druge možnosti pohitritve.

WooCommerce je vtičnik s pomočjo katerega boste ustvarili svojo spletno prodajo v WordPressu. V njem boste urejali vse, kar se navezuje na vašo spletno trgovino.

S klikom na Setings se vam odprejo osnovne nastavitve za izdelavo spletne strani v WordPressu. Urejate lahko Naslov spletišča, slogan, URL naslov, e-naslov, časovni pas in jezik.

S klikom na gumb pisanje urejanmo privzeto kategorijo novega prispevka in njegovo obliko. Pod kategorijo branje določimo prikazovanje domače strani (določena stran ali najnovejši prispevki) in vidljivost spletne strani na iskalnikih.

Predlagamo vam, da si med izdelavo spletne strani v WordPressu izberete tudi na kakšen način se bodo prikazovali vaši prispevki (URL naslovi). Na naši spletni strani imamo dočočeno prikazovanje URL naslova glede na ime prispevka.

Za koga je izdelava spletnih strani WordPress primerna

Je izdelava spletnih strani v WordPressu prava za vas? Lahko je tako enostavno in preprosto, kot želite, ali tako kompleksno in prefinjeno, kot je potrebno. Ker ste popolnoma odgovorni in v popolni lasti, lahko naredite stvari preprostejše, nadzirate stroške in učinkovito vodite spletno mesto. Izdelave spletne strani v WordPressu je za vas primerna kadar:

 • Želite profesionalno spletno stran za svoje podjetje,
 • spletna trgovina do 1000 produktov,
 • Želite povečati svoje poslovanje na spletu,
 • želite narediti blog,
 • portfelj ali osebno spletno stran.

Za koga izdelava spletne strani WordPress najverjetneje ni primerna

Iskreno verjamemo, da je WordPress najboljša platforma za večino lastnikov spletnih strani. Obstaja pa seveda določen % ljudi, za katere WordPress ni najbolj primeren. Izdelave spletne strani v WordPressu ne potrebujete če:

 • želite voditi blog in nimate načrtov, da bi v to investirali nekaj denarja,
 • se zadovolite z omejenimi funkcionalnosti spletne strani,
 • v kolikor nikoli ne boste programirali v HTML in CSS kodi, izdelovati varnostnih kopij in skrbeti za posodobitve,
 • Želite majhno spletno stran in vam prepoznavnost in ugled na spletu nista pomembna,
 • Želite spletno trgovino, ki ima več kot tisoč produktov in visok dnevni obisk spletne strani.

Če imate specifično WordPress vprašanje, potem nam lahko posredujete tudi naš kontaktni obrazec.

CENA WORDPRESS SPLETNE STRANI

Na spletu lahko najdemo ogromno vprašanj o izdelavi spletnih strani in ceniku, zelo malo podjetji pa je na to vprašanje pripravljeno ponuditi takojšen odgovor. Cena izdelave spletnih strani v WordPressu se giblje od 500 € do 10.000 € (redko tudi več), zato je velikokrat velik izziv sestaviti ponudbo. Prav zaradi tega smo za vas pripravili okvirni cenik za izdelavo spletnih strani v WordPressu.

Ko gre za določanje stroškov spletne strani, se ne moremo izogniti dejstvu, da za vložen denar dobiš to, kar plačaš. Cenejše spletne strani imajo manj vsebine in funkcij, dražje spletne strani, pa imajo veliko dodatnih funkcij, detajlov in kvalitetne vsebine. Splošen cenik izdelave spletnih strani v WordPressu je težko določiti, saj se želje vsakega podjetja med seboj razlikujejo. Cena je v največji meri odvisna od elementov, ki jih bo spletna stran vsebovala.

KAKŠEN JE POVPREČEN CENIK WORDPRESS SPLETNIH STRANI V LETU 2024?

Tako kot velja za vse storitve na trgu, velja tudi za programiranje, optimizacijo spletne strani in celotno izdelavo spletne strani – stroški načrtovanja se sčasoma spreminjajo.

Cenik wordpress spletnih strani, se je z leti spreminjal in prilagajal razmeram v gospodarstvu. Priložena slika ponazarja časovno razporeditev in primerjavo stroškov izdelave spletnih strani. Osnova za graf so mala in srednja podjetja, ki so želela profesionalno izdelano spletno stran s približno 15 različnimi podstranmi, zakupom domene, gostovanja spletne strani, ureditev e-pošte in estetsko urejen videz.

Ker se je izdelava WordPress strani v zadnjih letih močno racionalizirala in ker se je na trgu povečalo število podjetij, ki to storitev nudijo, so se stroški izdelave spletne strani vidno zmanjšali.

ZAKAJ SO CENE IZDELAVE WORDPRESS SPLETNIH STRANI V ZADNJEM OBDOBJU PONOVNO VIŠJE?

Odgovor na to vprašanje je lahko zelo preprost in hkrati zelo težak. Cene izdelave spletnih strani v WordPressu so v zadnjem obdobju ponovno višje zaradi večjega obsega dela, ki je potreben za profesionalno in hkrati moderno spletno stran.

Če želimo kvaliteten in odziven dizajn, ki prikazuje različne elemente glede na obliko naprave, s katero je uporabnik obiskal spletno stran, je potrebno prav vsako stran oblikovati vsaj dva do tri-krat.

Obstaja namreč 232 različnih velikosti ekranov, s katerimi uporabniki obiskujejo vašo spletno stran. V kolikor na vsaki napravi stran ne bo optimalno prikazana, ne moremo pričakovati, da se bo uporabnik na našo spletno stran vračal, opravil nakup ali oddal povpraševanje.

Potreba po spletni strani z odzivnim dizajnom je eden od razlogov za povečanje razlike med najvišjimi in najnižjimi možnimi stroški za spletno stran.

Prilagojeno prikazovanje vsebin na različnih napravah bo v začetku vsekakor predstavljalo višjo ceno storitve, vendar pa se zaradi prijetnejše izkušnje obiskovalca vsekakor izplača investirati nekaj dodatnega denarja, ki se prej ali slej povrne. Vaši obiskovalci bodo tako nemoteno surfali po vaši spletni strani.

Cenejše spletne strani (v obsegu do 1 600 €) redko vključujejo odzivni dizajn, zato dobijo njeni obiskovalci na mobilnih napravah  manj kvalitetno uporabniško izkušnjo o izdelku. Če si lahko privoščite odzivni dizajn, vam vsekakor svetujemo njegovo uporabo.

Kakšna je idealna cena za vašo WordPress stran?

Do razlik pri postavljanju cen za izdelavo wordpress spletnih strani prihaja med posamezni izvajalci. Freelancerji namreč postavljajo veliko nižje cene od agencij, zato smo v nadaljevanju članka pripravili različne pakete glede na obseg dela, ki vam bodo pomagali pri razumevanju postavljanja cen. Točnega cenika izdelave spletnih strani se ne da sestaviti, saj vsebuje vsaka spletna stran različne funkcije in elemente, kar vodi v različne obsege dela.

ZAKAJ SE JE CENIK IZDELAVE SPLETNIH STRANI TOLIKO SPREMENIL?

Zgornji podatki, ki so pridobljeni na podlagi opravljenih raziskav, o cenah kažejo znatno zmanjšanje osnovnih stroškov spletne strani v zadnjih desetih letih.

Glavni razlog za padec cen stroškov izdelave spletnih strani:

 • Stroški spletnega oblikovanja so veliko manjši,
 • Konkurenčnost podjetij se je povečala za vsaj desetkrat.

Stroški spletnega oblikovanja

Stroški spletnega oblikovanja so v zadnjih letih padli, saj programerji s pomočjo sodobnih orodij za oblikovanje spletnih strani porabijo precej manj časa.

Konkurenčnost podjetij

Konkurenčnost podjetij je v hitro rastočih panogah veliko manjša, kakor v panogah, kjer tehnologija in napredek sledi določenim trendom. Tako je v zadnjih letih postopoma naraščala konkurenca za izdelavo kompleksnejših spletnih strani. Konkurenčnost podjetij je sicer vedno zelo dobrodošla za kupca in prodajalca, saj posledično vodi v nižjo ceno storitve, kar je za vas, kot kupca, dobro.

 

 

KOLIKO NAS STANE WORDPRESS SPLETNA STRAN NA LETNEM NIVOJU?

Letni stroški WordPress spletne strani so odvisni predvsem od različnih storitev, ki jih izvajate na mesečni ravni. Prav tako se vsako leto podjetja odločajo za “manjše spletne projekte”, kot je izdelava novega logotipa, snemanje videoposnetkov, posodobitev slik na strani …

V kolikor podjetje, ki za vas ureja spletni marketing skrbi za eno do dve storitvi mesečno (optimizacija spletnih strani in Facebook), znaša letni strošek spletne strani od 1500 € do 15 000 €.  Težko je ugotoviti, koliko bo stala vaša spletna stran, ne da bi vedeli, katere storitve potrebujete!

KOLIKO NAS STANE WORDPRESS SPLETNA STRAN NA MESEC?

Mesečni stroški za spletno mesto nihajo glede na to, katere storitve uporabljate. V kolikor se spleta aktivno lotite in preko njega tržite svoje storitve/produkte, je mesečni strošek spletne strani višji.

Mesečni stroški bodo vsak mesec približno enaki. Pričakujete pa lahko, da boste za spletno gostovanje, optimizacijo spletne strani, ustvarjanje vsebin na blogu, objavo novic in dodatna oblikovanja odšteli od 100 do 1000 € mesečno. V nekaterih primerih je lahko znesek tudi krepko višji.

 

RAZREZ GLAVNIH KOMPONENT IZDELAVE SPLETNIH STRANI Z OKVIRNIM CENIKOM

 

Stroški spletne strani se razlikujejo glede na različne komponente. Izdelava spletne strani z osnovnimi funkcijami stane precej manj od spletne strani, ki ponuja številne funkcije in prilagoditve. Najverjetneje bodo za osnovno spletno stran tudi vaši mesečni vložki v spletni marketing nekoliko nižji.

 

Izdelava spletne strani, ki vključujejo povezavo z bazo, kjer se hranijo podatki, animacijami in drugimi funkcijami, pa bo nekoliko dražja. V nadaljevanju članka si preberite razrez glavnih komponent izdelave spletnih strani z okvirnim cenikom.

 

DIZAJN SPLETNE STRANI

 

Dizajn spletne strani je eden izmed glavnih stvari, ki vplivajo na nizko oz. visoko končno ceno izdelave spletne strani. Dizajn oz. oblikovanje lahko poteka na osnovni ravni, kjer se prilagodi zgolj WordPress tema in vnese vaše podatke na stran. Takšne spletne strani spadajo v nižji cenovni razred in imajo enostaven in lep izgled.

 

Profesionalen dizajn spletne strani se začne z načrtovanjem spletne strani “na papir” oz. v namenskih programih. Za izgled spletne strani namenimo več časa.

 

Prav zaradi tega je končni rezultat profesionalna spletna stran, ki pritegne vašega obiskovalca. Kvalitetna in natančna izdelava dizajna vas bo seveda stala nekaj 100 € več, vendar boste s tem izkazali vašo profesionalnost in perfekcijo ter tako poskrbeli za svojo odlično zunanjo podobo.

 

Cena dizajna spletne strani: 450 do 5000 €

 

DOMENA

Domena vašega spletnega mesta mora imeti edinstveno ime, ki se prikaže v URL-ju vašega spletnega mesta. Služi za vaš pristni odtis na spletu in pove nekaj specifičnega o podjetju. Čeprav imajo lahko druga spletna mesta podobna domenska imena, je vaše ime domene edinstveno.

Vaše ime domene je pomembno, saj ustvarja spletno identiteto vašega spletnega mesta. Ime domene dokazuje verodostojnost obiskovalcev in potencialnih strank, hkrati pa vam pomaga pri nadaljnji rasti vaše blagovne znamke. Nenazadnje je vaše ime domene pomembno za razširitev spletnega oglaševanja, ki predstavlja pogoj za privabljanje obiskovalcev in povečanje prometa.
Cena domene: 10 do 15 € letno.

 

GOSTOVANJE SPLETNE STRANI

Gostovanje spletne strani je preprosta storitev, ki omogoča, da uporabniki dostopajo do vaše spletne strani. Gostovanje spletne strani omogoča, da imajo uporabniki dostop do vaših vsebin po celem svetu. Podatki o vaši spletni strani se bodo tako nahajali na SSD diskih, ki imajo zagotovljeno celoletno delovanje 24 ur na dan.

Tako kot vsaka storitev na trgu, se tudi gostovanje spletne strani lahko razlikuje glede na kvaliteto in ceno ponudnikov. Od gostovanje je namreč odvisna hitrost delovanja vaše spletne strani in tehnična podpora, ki vam jo nudijo. Ponudnik gostovanja spletnih strani ima vsekakor velik vpliv na delovanje spletne strani.
Cena gostovanja: 25 do 150 € na leto.

 

 

“COPYWRITING” – IZDELAVA KVALITETNIH VSEBIN ZA UPORABNIKE IN GOOGLE

Cena “copywritinga” je odvisna predvsem od obsega vsebin, ki jih je potrebno izdelati. Več kot bo napisane vsebine, višja bo cena. Z večjim številom vsebin boste pridobili nov “strošek”, na katerega naročnik pogosto pozabi.

Izdelava vsebine, ki je namenjena optimizaciji spletne strani (SEO): Vsebina, ki jo imate na vaši spletni strani mora vsebovati ključne besede, za katere želite izstopati. Največkrat so to besede, ki najbolje opisujejo vašo storitev ali produkt. V kolikor vaše besedilo na spletni strani ne bo kvalitetno za uporabnika in za Google in v kolikor vaša spletna stran ne bo imela kvalitetne vsebine, jo uporabniki Googla ne bodo našli.

Pisanje “copywrite” člankov moramo zaupati strokovnjakom na področju optimizacije spletnih strani, saj obstaja ogromno malenkosti, ki jih je potrebno upoštevati. Takšne vsebine se bodo uvrščale na prvo stran Googla in bodo na vašo spletno stran pripeljale tiste ljudi, ki se zanimajo za vaš izdelek oziroma storitev.
Cena “copywritinga”: 50-100 € / članek* * Dolžina članka je 300 besed

 

SEO OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

Če želite, da vašo spletno stran obišče čimveč ljudi, morate poskrbeti za kvalitetno SEO optimizacijo. Optimizacija spletnih strani je proces, ki traja na mesečni ravni in se v večini primerov nikoli ne zaključi.

Cene se razlikujejo predvsem od obsega dela, ki ga določena tematika potrebuje. Cena SEO optimizacije tako niha med  150 in nekaj tisoč evri na mesec. Pri izdelavi spletne strani je ključnega pomena, da upoštevamo vse smernice on site optimizacije, saj bomo le tako imeli dobro izhodišče za mesečno optimizacijo spletne strani. Sama optimizacija spletne strani največkrat vsebuje “copywriting”, optimizacijo slik, hitro delovanje spletne strani, urejanje meta opisov, ključnih besed in naslovov strani.

Denar, ki ga investirate v kvalitetno izdelavo spletne strani, vam ne bo prinesel takšnega uspeha, kot ga lahko denar, investiran v kvalitetno optimizacijo, saj vas tako uporabniki preko Googla takoj najdejo! Najpomembnejša stvar za prodajo vaših storitev je visoka obiskanost vaše spletne strani. Optimizacija spletne strani pa je tista, s katero boste to dosegli.
Cena: 150 € – 2000 € +  mesečno

 

INTEGRACIJA Z BAZO

Integracija baze s spletno stranjo lahko vodi do različnih zanimivih funkcionalnosti na vaši spletni strani. Cena integracije z bazo je odvisna predvsem od tega, koliko dela bodo imeli programerji z izdelavo in povezovanjem baze na spletni strani. Integracijo z bazo je potrebno pred lansiranjem spletne strani podrobno testirati.
Cena: 300 € – 5000 €

 

FUNKCIONALNOST SPLETNE TRGOVINE

Funkcionalnost spletne trgovine je ena izmed lastnosti, za katero se odloči večina podjetij. Spletna trgovina zahteva obsežno testiranje celotnega procesa nakupa. Napak si nikakor ne moremo privoščiti na področju plačevanja izdelkov, izračuna davka, poštnine, zaloge … Stroški za dodajanje funkcionalnosti spletne trgovine znašajo od 300 do  3000 €.
Cena: 300 – 3000 €

 

REDNO POSODABLANJE SPLETNE STRANI

Redno posodablanje splete strani je storitev, ki se izvaja s strani podjetja, ki je spletno stran razvilo. To podjetje namreč najbolje pozna funkcionalnost in kodo vaše spletne strani. Redno posodabljanje in urejanje vaše spletne strani je pomembno za nemoteno delovanje strani, za uporabnika in Google.
Cena: 100 – 1000 € / mesec

 

KOLIKO VAS BO STALA IZDELAVA WORDPRESS SPLETNE STRANI?

 

Stroški spletne strani se lahko zelo razlikujejo. Cena je odvisna od značilnosti spletne strani, storitev internetnega marketinga, estetskih lastnosti strani in od podjetja, ki ustvarja spletno stran. Cena za popolnoma funkcionalno in sodobno spletno stran niha med 400 € in 10 000 €.

 

Nižja je, če stran vsebuje zelo malo podstrani in osnovne funkcionalnosti, višja pa, če stran potrebuje razvoj po meri, obsežen dizajn, interaktivne elemente in napredno integracijo.

 

Pri oblikovanju spletne strani in urejanju videza seveda upoštevamo tudi želje naročnika. Cene izdelave spletnih strani sicer ves čas nihajo, saj so odvisne od trenutnih dostopnih orodij, tehnologij in funkcij, ki se uporabljajo pri izdelavi. Svetujemo vam, da spletno stran redno vzdržujete in posodabljate, ter se tako izognete stroškom, ki nastanejo ob izdelavi nove spletne strani.

 

 
 

 

OSNOVNA SPLETNA STRAN

400-800 €

SPLETNA STRAN ZA MANJŠA PODJETJA

800-1800 €

SPLETNA STRAN ZA SREDNJA IN VEČJA PODJETJA

1800-6500 €

IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE

1800-6000 €

Pogosta vprašanja

Kaj je WordPress?

WordPress je odprtokodna platforma za ustvarjanje spletnih strani, ki je znana po svoji vsestranskosti in enostavnosti uporabe. Gre za sistem za upravljanje vsebin (CMS), ki temelji na PHP-ju in MySQL-u. Je najbolj priljubljena platforma te vrste na svetu, kar je delno zasluga njene velike skupnosti uporabnikov in razvijalcev.

Z WordPressom lahko ustvarite skoraj katero koli vrsto spletne strani, od preprostih blogov in osebnih portfolij do obsežnih spletnih trgovin. Njegova priljubljenost izhaja iz kombinacije enostavne uporabe, prilagodljivosti in močnih orodij za optimizacijo za iskalnike (SEO).

WordPress ponuja tudi tisoče tem in vtičnikov, ki razširjajo njegove funkcije in omogočajo prilagoditev delovanja in videza vaše spletne strani brez potrebe po pisanju kode. Uporabnikom prijazen nadzorni plošček omogoča, da brez tehničnega znanja upravljajo z vsebino, medtem ko lahko bolj izkušeni razvijalci z WordPressom popolnoma prilagodijo svojo spletno prisotnost.

Kaj potrebujem za izdelavo spletne strani?

Za postavitev WordPress spletne strani potrebujete domeno in gostovanje.

Kje lahko zakupim domeno in gostovanje?

Domeno in gostovanje lahko pridobite pri različnih slovenskih ponudnikih. Pomembno je, da izberete takšnega, ki je znan po zanesljivosti, hitrosti in odzivni podpori strankam.

Kako lahko namestim WordPress na svoje gostovanje?

Namestitev WordPressa je mogoče izvesti na dva načina: enostavno z uporabo orodij za namestitev “z enim klikom”, ki jih ponujajo mnoga gostovanja, ali “ročno”. Za ročno namestitev boste potrebovali nekoliko več tehničnega znanja, saj vključuje prenos WordPress datotek in ustvarjanje podatkovne baze.

V obeh primerih je naša ekipa tukaj, da vam pomaga pri vsakem koraku, zagotavljamo podporo in navodila, ali celo prevzamemo namestitev, da se lahko vi osredotočite na svoj posel.

Kako izbrati in namestiti WordPress temo?

Izbira prave teme za vašo spletno stran je ključna, saj določa videz in občutek vaše strani. WordPress vam omogoča dostop do obsežnege baze brezplačnih tem, ki jih lahko najdete in namestite neposredno iz nadzorne plošče.

Če iščete nekaj bolj specifičnega ali profesionalnega, so na voljo platforme, kot je ThemeForest, kjer lahko teme kupite. Ko izberete temo, lahko sledite preprostim korakom za namestitev preko nadzorne plošče.

Pomembno je, da izberete temo, ki ima veliko nakupov, dobre ocene in se redno posodablja.

Kako lahko sam dodam in uredim vsebino na moji spletni strani?

WordPress naredi dodajanje in urejanje vsebin izjemno enostavno. Uporabite lahko vizualni urejevalnik za dodajanje besedila, slik, videov in več.

Ali je potrebno redno posodabljati WordPress spletno stran?

Redne posodobitve so ključne za varnost, hitrost in funkcionalnost vaše spletne strani. Posodobitve odpravljajo varnostne ranljivosti, izboljšujejo delovanje in dodajajo nove funkcije. Priporočamo mesečne posodobitve, da zagotovite, da vaša stran ostane varna in učinkovita.

V našem podjetju ponujamo vzdrževalne pakete, ki poskrbijo za vse to, vključno z varnostnimi kopijami, tako da se lahko osredotočite na svoje poslovanje brez skrbi.

Kakšni so lahko vzroki in posledice, če moja spletna stran ni redno posodobljena?

Neaktualna spletna stran je lahko tarča za hekerske napade, ki lahko izkoristijo zastarele vtičnike ali teme za vdor in širjenje zlonamerne kode.

To lahko povzroči izgubo podatkov, širjenje virusov obiskovalcem vaše strani in lahko celo privede do črne liste pri iskalnikih. Posodabljanje je preventivni ukrep, ki pomaga ohranjati integriteto vaše spletne prisotnosti in zaupanje vaših uporabnikov.

Kako pogosto naj bi posodabljali WordPress spletno stran in zakaj?

Priporočamo, da WordPress spletno stran posodabljate vsaj enkrat na mesec, če pa je vaša stran bolj kompleksna ali ima visoko promet, bi morali posodobitve izvajati pogosteje.

Posodobitve nudijo nove funkcije, izboljšajo delovanje in odpravljajo morebitne varnostne luknje. Z rednimi posodobitvami se izognete težavam, ki bi lahko vplivale na delovanje vaše spletne strani in posledično na vaš posel.

Ali je možno samostojno opravljati posodobitve strani?

Čeprav je možno spletno stran posodabljati samostojno, to ni priporočljivo, razen če imate potrebno tehnično znanje. Napačna posodobitev lahko povzroči nezdružljivosti vtičnikov ali celo zrušitev spletne strani.

Naša ekipa lahko zagotovi, da so posodobitve izvedene varno in brez težav, s tem pa ohranite svojo spletno stran varno in zanesljivo.

Kaj storiti v primeru varnostnega vdora na moji spletni strani?

V primeru varnostnega vdora je ključno, da imate varnostne kopije. Naše storitve vzdrževanja vključujejo redno izdelavo varnostnih kopij vaše spletne strani, tako da lahko hitro obnovimo vašo stran v primeru vdora.

Ali lahko prenesem obstoječo spletno stran na WordPress?

Da, prenos obstoječe spletne strani na WordPress je popolnoma izvedljiv in je pogosto priporočljiva poteza, če iščete večjo prilagodljivost in enostavnejše upravljanje vsebin.

Ali je WordPress primeren za spletne trgovine?

Absolutno, WordPress je primeren za spletne trgovine. S priljubljenim vtičnikom WooCommerce, lahko ustvarite zmogljivo in popolnoma funkcionalno spletno trgovino.

WooCommerce je brezplačen vtičnik, ki se ponaša s širokim naborom funkcij, kot so upravljanje izdelkov, zalog, strank in naročil.

Prav tako ponuja možnosti za različne načine plačila, obdelavo pošiljk in davkov ter podporo za številne razširitve in teme, ki lahko izboljšajo funkcionalnost in videz vaše trgovine.

Ali za uporabo WordPressa potrebujem tehnično znanje?

Ne, za osnovno uporabo WordPressa ni nujno potrebno poglobljeno tehnično znanje. WordPress je bil zasnovan z mislijo na uporabniško prijaznost, kar pomeni, da lahko brez tehničnih veščin opravite številne osnovne funkcije, kot so objava vsebine, namestitev tem in vtičnikov ter osnovno upravljanje strani.

Vendar pa lahko nekatere zahtevnejše naloge, kot so prilagajanje tem, napredno oblikovanje vsebine ali upravljanje spletne strani na profesionalni ravni, zahtevajo določeno stopnjo tehničnega znanja.

Če želite maksimalno izkoristiti vse funkcije, ki jih WordPress ponuja, ali če potrebujete specifične prilagoditve, je priporočljivo, da se seznanite z osnovami HTML-ja, CSS-ja in morda PHP-ja. Vendar je za večino uporabnikov osnovno znanje upravljanja WordPressa dovolj za vodenje spletne strani ali bloga.

Poleg tega je na voljo ogromno virov, vodičev in skupnosti, ki lahko pomagajo začetnikom pri učenju, kako uporabljati WordPress.

Za bolj kompleksne zahteve, kot je razvoj po meri, pa je pogosto smiselno sodelovati s strokovnjakom ali razvijalcem WordPressa.

Kako dolgo traja izdelava spletne strani?

Čas izdelave spletne strani lahko zelo variira in je odvisen od več dejavnikov, vključno s kompleksnostjo dizajna, številom strani, funkcionalnostmi, ki jih želite vključiti, in hitrostjo odločanja in odobritve s strani naročnika. Čas izdelave v povprečju traja 30 dni.

Za osnovne spletne strani, ki uporabljajo predloge in standardne funkcionalnosti, lahko izdelava traja od nekaj dni do nekaj tednov. Če potrebujete samo preprost spletni prostor z nekaj stranmi informacij in kontaktnim obrazcem, lahko ta proces traja krajši čas.

Za prilagojene spletne strani s posebnimi dizajni, naprednimi funkcionalnostmi, kot so integrirane spletne trgovine, rezervacijski sistemi ali prilagojene aplikacije, pa lahko trajanje projekta naraste na nekaj mesecev.

Vsak projekt je edinstven, zato vam natančno časovno oceno podamo ob pripravi ponudbe.

KONTAKT

  Komentiraj objavo

  One thought on “Izdelava spletnih strani WordPress

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Oddani komentarji