Datum:

Pogoste (SEO) napake pri prenovi spletnih strani

Prenova spletnih strani vedno prinese tudi izzive na področju SEO optimizacije in ohranjanja obstoječih pozicij v iskalnikih (SERP).

V tem članku bomo raziskali najpogostejše SEO napake, ki se pojavijo med prenovo spletnih strani. Na primerih bomo razkrili, kako je pravilna on site optimizacija odigrala ključno vlogo pri reševanju teh izzivov.

Pri prenovi spletne strani je ena najpogostejših napak zanemarjanje on site optimizacije. To pomeni, da izvajalci (in naročniki) pri prenovi spletnih strani pozabijo na pomembne elemente, ki so ključni za doseganje visokih uvrstitev na iskalnikih. Medtem ko se osredotočamo na nov videz in funkcionalnosti, se velikokrat pozabi, da so številni elementi pomembni dejavniki za SEO.

Vsebina na spletni strani mora biti kakovostna, informativna in mora vsebuje ustrezne ključne besede. Prav tako je potrebno preveriti URL-je, da so prijazni do uporabnikov in iskalnikov.

Mobilna verzija spletne strani

S povečanjem števila uporabnikov mobilnih naprav je optimizacija za mobilne naprave postala ključnega pomena.

Neposreden učinek ne optimizirane spletne strani za mobilne uporabnike je slabša uporabniška izkušnja. Uporabniki na mobilnih napravah se bodo soočali s težavami pri pregledovanju vsebine in počasnemu nalaganju spletne strani. To lahko privede do povečanja stopnje zapustitve strani in zmanjšanja konverzij. Posledica tega je padec vaših organskih pozicij.

Sprememba URL naslovov

301 preusmeritve so ključne pri ohranjanju uvrstitev na iskalnikih po prenovi spletne strani. Izvajalci pogosto preusmeritev sploh ne implementirajo ali pa jih implementirajo napačno. Bodite pozorni, da ob prenovi ne izbrišete obstoječih 301 preusmeritev!

Pravilna uporaba 301 preusmeritev pomeni usmerjanje obstoječih URL-jev na ustrezne nove URL-je. To pomaga ohraniti vrednost obstoječih povezav in zagotavlja, da obiskovalci ne naletijo na 404 strani. Napačno preusmeritve ali pomanjkanje preusmeritev povzroči izgubo padec uvrstitev na iskalnikih.

Pri prenovi spletne strani je nujno, da preverite in konfigurirate 301 preusmeritve. Prav tako je pomembno, da spremljate uspešnost preusmeritev po prenovi, da se lahko pravočasno odzovete na morebitne težave.

Napačna uporaba meta naslovov in opisov

Meta naslovi in opisi so pomembni elementi, ki vplivajo na to, kako se vaša spletna stran prikazuje v rezultatih iskalnikov. Med prenovo spletne strani je pogosta napaka uporaba enakih meta naslovov in opisov na vseh straneh.

Podvojene meta oznake lahko zmedejo iskalnike in zmanjšajo privlačnost vaše spletne strani za uporabnike (CTR). Vsaka stran bi morala imeti edinstven meta naslov in opis, ki sta relevantna za vsebino te strani ter vsebujejo ključne besede, na katere ciljate.

Vsebina

Ena od največjih napak pri prenovi spletne strani je izguba pomembnih vsebin (najpogosteje članki). Prenos teh vsebin je ključen za ohranjanje pozicij vaše spletne strani.

Vsebine na vaši spletni strani lahko sčasoma pridobijo na vrednosti in se uvrščajo višje. Če Google prepozna te članke kot koristne vire za uporabnike, se bodo premaknili višje na straneh z rezultati iskanja (SERP). Uporaba določenih ključnih besed v teh člankih lahko poveča organsko uvrstitev vaše spletne strani, zato je pomembno, da te ključne besede ohranite na novi spletni strani.

Med prenovo je ključno, da prenesete vse pomembne vsebine in jih pravilno preslikate na ustrezne strani na novi spletni strani. To vključuje tudi morebitno posodobitev notranjih povezav.

Neustrezna raziskava ključnih besed

Preden se lotite prenove spletne strani, je smiselno izvesti natančno raziskavo ključnih besed. Mnoga podjetja zanemarijo to fazo in uporabijo napačne ključne besede.

Raziskava ključnih besed vam pomaga razumeti, katere ključne besede uporabniki vnašajo v iskalnike, ko iščejo izdelke ali storitve, ki jih ponujate. Na podlagi te raziskave lahko določite, katere ključne besede ciljate in kako optimizirati svojo spletno stran.

Neustrezna izbira ključnih besed lahko privede do tega, da vaša spletna stran cilja na izraze, ki niso relevantni. To lahko zmanjša učinkovitost vaše SEO optimizacije in rezultira v nižjih uvrstitvah na iskalnikih.

Pri prenovi spletne strani je pomembno, da uporabite ustrezne ključne besede in jih vključite v svojo vsebino.

Optimizacija slik

Pri doseganju uspeha na spletu je videz vaše spletne strani prav tako pomemben kot vsebina. Zato je ključno, da se posvetimo tudi optimizaciji slik, saj lahko ta preprosta, a močna tehnika pripomore k izboljšanju uvrščanja.

Poimenovanje slik v kategoriji sailboat steering wheels

Pravilna uporaba ALT oznak

ALT oznake so besedilni opisi, ki jih pripnete slikam na svoji spletni strani. Ti opisi omogočajo iskalnikom, da razumejo vsebino slik, ki jih sami ne morejo videti. Pri izbiri ALT oznak je ključnega pomena, da opisujejo vsebino slike na jasen in relevanten način. Upoštevajte ključne besede, ki so povezane s sliko in hkrati predstavljajo vaše ciljno občinstvo. Ne pretiravajte s ključnimi besedami, ampak raje ustvarite naravne in opisne ALT oznake, ki bodo bralcem in iskalnikom zagotovile relevantno informacijo.

Velikost slik

Slike z veliko velikostjo upočasnijo nalaganje strani, kar lahko negativno vpliva na uporabniško izkušnjo. Zato je priporočljivo, da optimizirate slike za spletno uporabo in jih stisnete, da zmanjšate velikost datoteke.

Uporaba .webp formata

Poimenovanje slik

Namesto generičnih imen, kot so “slika1.jpg” ali “foto123.png”, raje uporabite opisna imena, ki vključujejo ključne besede. To bo iskalnikom in uporabnikom pomagalo razumeti vsebino slike in povečalo vaše možnosti za uvrstitev v iskalnikih.

(SEO) prenova spletne strani na praktičnih primerih

belmondo-cruises.com

Na podlagi raziskave ključnih besed smo ugotovili, da ljudje iščejo križarjenja z določenih lokacij, zato smo izdelali nove podstrani, kot sta Cruises from Split in Cruises from Dubrovnik. To nam je omogočilo ciljanje na long tail ključne besede, kar je pozitivno vplivalo na ta sklop ključnih besed.

Produktne kategorije v spletni trgovini Carbonautica

Pri izdelavi spletne trgovine za podjetje Carbonautica smo v celoti izvedli celoten projekt izdelave spletne strani. Ugotovili smo, da ljudje iščejo volane za motorna plovila (tudi) glede na barvo. Da bi izpolnili te zahteve, smo pripravili kategorije, kot so white boat steering wheels, red boat steering wheels, black boat steering wheels, blue boat steering wheels in podobne.

Študentski servis Mjob – lokalna iskanja

Pri sodelovanju pri prenovi spletne strani študentskega servisa Mjob smo prepoznali pomembnost lokalnih iskanj za študentska dela. Analiza ključnih besed je pokazala, da uporabniki iščejo študentsko delo v povezavi z določeno lokacijo. Zato smo na slovenski in srbski spletni strani ustvarili nove kategorije, kot so Poslovi za studente Beograd, Poslovi za studente Niš, Poslovi za studente Novi Sad in podobne. To je povečalo relevantnost spletnih strani za lokalna iskanja in posledično izboljšalo njihovo uvrstitev za te poizvedbe.

Kadrovska agencija Workforce – lokalna iskanja + tip dela

Pri kadrovski agenciji Workforce smo z raziskavo ključnih besed prepoznali potrebo po še bolj specifičnih ključnih besedah. Po analizi ključnih besed smo ugotovili, da ljudje iščejo prosta delovna mesta (tudi) glede na kraj in tip dela ali regijo. To je vodilo k ustvarjanju novih kategorij, ki so združevale kraj, tip dela in lokacijo, na primer oglasi za posao Beograd, Poslovi u Zagrebu, prosta delovna mesta proizvodnja Ljubljana in podobno. Takšen pristop je izboljšal uvrstitve za različne vrste delovnih mest.

Potrebujete pomoč pri SEO optimizaciji vaše spletne strani?

Pri prenovi spletne strani se lahko soočite s številnimi izzivi, a s pravilno SEO strategijo lahko te izzive spremenite v priložnosti za izboljšave.

V podjetju Web Center smo specializirani za SEO optimizacijo spletnih strani v vseh fazah, vključno s prenovo. Ne glede na to, ali se pripravljate na prenovo svoje spletne strani ali pa želite izboljšati obstoječo, smo tu, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca.

KONTAKT

    Komentiraj objavo

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja